Жива бира по баварска рецепта : Jägerhof
 • Българската бира
  по баварска рецепта

  Бира Jägerhof води началото си от първата баварска бирария в Пловдив –Jägerhof, която отваря врати на 25 май 2013 г.Тя е нефилтрирана и непастьоризирана жива бира, произвеждана по изпитани баварски рецепти.

Видове бири

 • Jägerhof Schwarz

  Jägerhof Schwarz е баварски черен лагер. Характеризира се със своя дълбок черен цвят и добре изразен вкус на препечен малц, който напомня за кафе и шоколад. С усещането на приятната горчивина и лек пушен аромат се допълва изцяло удоволствието от първата до последната глътка. Jägerhof Schwarz се предлага наливна и в бутилки от 330ml.

  Научи повече
 • Jägerhof Dunkel

  Jagerhof Dunkel е тъмна лагер бира, приготвена по баварска рецепта. За направата ѝ са използвани светли и тъмни ечемични малцове в подходящата комбинация за постигането на приятния кафяв цвят. Характеризира се с неповторим малцов аромат, допълнен от класическия немски хмел Tettnanger.

  Научи повече
 • Jägerhof Weiss

  Вайсбира Jägerhof Weiss е баварска пшенична жива бира и се прави от смес от пшеничен и ечемичен малц, хмел и специални дрожди за горна ферментация – най-старият способ за производството на бира. Тя е по-газирана и по-свежа.

  Научи повече
 • Jägerhof Hell

  Светла бира Jägerhof Hell е традиционната баварска жива бира, направена от ечемичен малц по класическа баварска технология, с едни от най-качествените суровини и дрожди за долна ферментация.Jägerhof Hell се предлага наливна и в бутилки от 330ml.

  Научи повече
История и инфо

Бира Jägerhof води началото си от първата баварска бирария в Пловдив – Jägerhof, която отваря врати на 25 май 2013 г. Тя е нефилтрирана и непастьоризирана жива бира, произвеждана по изпитани баварски рецепти, съгласно Райнхайтсгебот – Закон за чистотата на бирата от 1516 г. Според него за производството на бира могат да се използват само вода, малц, хмел и ма я. Бира Jägerhof се приготвя с едни от най-добрите пивоварни системи Caspary, зад чието име стои 225-годишна традиция.

Какво е жива бира?

Живата бира е прясна, нестабилизирана бира. Приготвя се по обичайната технология без да се извършват процесите филтрация и пастьоризация. Така пивните дрожди (бирената мая), отговорни за ферментацията и други процеси при производството, се запазват живи. Живата бира е мътна, което се дължи на наличието на механични примеси – фини частици от малцов шрот, бирена мая и хмел.

Къде се предлага?

Вид обект

Вид бира

Тип Бира