История и инфо

 

История и инфо

 

История и инфо

Българска бира по баварска рецепта

Бира Jägerhof води началото си от първата баварска бирария в Пловдив – Jägerhof, която отваря врати на 25 май 2013 г. Тя е нефилтрирана и непастьоризирана жива бира, произвеждана по изпитани баварски рецепти, съгласно Райнхайтсгебот – Закон за чистотата на бирата от 1516 г. Според него за производството на бира могат да се използват само вода, малц, хмел и ма я. Бира Jägerhof се приготвя с едни от най-добрите пивоварни системи Caspary, зад чието име стои 225-годишна традиция. Ферментацията протича за около 3 седмици, след което бирата е готова за консумация и се съхранява в специални диспенсърни съдове с контрол на температурата. За производството на жива бира Jägerhof се използва висококачествен немски малц Weyermann.

Жива бира Jägerhof трябва да се съхранява на защитено от пряка слънчева светлина място. Нейната температура на съхранение е от 2 до 10°С.

Какво е жива бира?

Живата бира е прясна, нестабилизирана бира. Приготвя се по обичайната технология без да се извършват процесите
филтрация и пастьоризация. Така пивните дрожди (бирената мая), отговорни за ферментацията и други процеси при производството, се запазват живи. Живата бира е мътна, което се дължи на наличието на механични примеси – фини частици от малцов шрот, бирена мая и хмел.